Rendkívül hangulatos, felújított parasztház eladó Kesztölcön, 6300 m2 telekkel

ALAPINFORMÁCIÓK

  • Épület típusa: szabadonálló családi ház, vegyes falazatú, ellenőrzött

  • Alapterület: nettó 160 m2, az alsó szint 105, a felső szint 55 m2

  • Állapot: az alsó szint komplett felújított, a felső szint befejezetlen, lehetőség van leválasztani

  • Szobák száma: lehetséges nappali + 5 háló, jelenleg a felső szint befejezetlen, így nappali + 3 hálóként használt
  • Fűtés: vegyes tüzelésű kazán, kiegészítőnek inverteres klíma és cserépkályha

Budapesttől 35 kilóméterre, a festői Pilisi hegység lábánál, Kesztölcön eladó ez a különleges hangulatú, felújított ház, 6300 m2-es birtokkal. A főépület az 1930-as években épült, vályogból, de 2017-ben teljes felújításon esett át, ügyelve arra, hogy az eredeti stílusa és hangulata megmaradjon, a modern kor elvárásainak viszont teljes körűen megfeleljen. Az épület statikai vizsgálaton is átesett, Csóka Balázs, vályogház-specialista, DLA építész az alábbiakat fogalmazta meg róla: “Látszik a házon, hogy jó kezű építész volt az eredeti alkotója, sok jó kedvvel alkotta meg. Tele van izgalmas térkapcsolatokkal,a kilátás irányába mindkét szinten terasz készült, a belsőkben jó arányú helyiségek vannak, jó térkapcsolatokkal, sok fénnyel. A lejtős telken is nagyon szépen van elhelyezve az épület, egy felső útról kell leereszkedni a házhoz, a ház mögött pedig már szép rálátás nyílik a falura. A falak tégla alapon sárfalak. Ez azt jelenti, hogy villával rakják fel a szalmában gazdag agyagos sarat. Egyszerre kb 1 méter magasságot raknak fel, majd hagyják megszáradni és utána folytatják a falrakást. Ez szabálytalan felületet eredményez, amit száradás után ásóval egyenesítenek ki. Az így készült fal a vályogfalak között jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik kitűnő a páragazdálkodása, nagy tömege folytán a nyáron felmelegedett falak télen sugárzó felületként muködnek, ezzel elkerüljük a modern téglákra jellemző hideg falfelületeket”.

Az alsó szinten nappali, étkező és konyha, kamra és WC-s fürdőszoba mellett két hálószoba került kialakításra, míg a felső szinten három hálószoba alakítható ki – jelenleg két szoba egybenyitásával egy nagyobb tér van használatban, de ennek visszaalakítása nem komoly befektetés. Az alsó nettó 105, a felső nettó 55 m2 alapterületű, alul három oldalról terasz határolja a helyiségeket, fent egy 3 m2-es erkély biztosít gyönyörű kilátást. Fent egy külön WC is kapott helyet. Az alsó szinten a szülői háló és a nappali is klimatizált (fűtésre is alkalmas), a nappali fűtése cserépkályhával is kiegészíthető. A szülői hálóban galéria építésével és gipszkartonfal leválasztással egy galériagardrób került kialakításra, így lent nem szükséges szekrényeket használni. Az épület teljes fűtését alapvetően vegyes tüzelésű kazán biztosítja, a telekhatáron található csatonabekötés és gázbekötés is (jelenleg emésztős, de 3 évente egyszer elegendő szippantani).

A teljes terasz körbe kb 40-45 m2, valamint kialakításra került egy alsó terasz, ahova a medence volt tervezve, ez már nem valósult meg. A telken találhatunk még egy két állásos autóbeállót, borospincét, szaunát, szaletlit és egyéb, beépítésre vagy tárolásra alkalmas épületeket, amelyek akár lakhatóvá is alakíthatóak. Ekkora méretű telek kényelmesen alkalmas lehet akár ló- vagy bármilyen más állattartásra, vállalkozás létrehozására, de a több, mint 30 gyümölcsfa akár befőzésre és fogyasztásra is kiváló. 

Irányár: 89,9 millió forint

Amennyiben bármilyen kérdése lenne, vagy megtekintési időpontot szeretne egyeztetni, keressen bizalommal: Szűcs Attila – Ingatlanpáholy – 0620-2834319 – szucs.attila@ingatlanpaholy.hu – becsuletesingatlankozvetito.hu

LAPOZZON BELE GALÉRIÁNKBA!

NÉZZE MEG VIDEÓN!

KÉRDÉSE LENNE, VAGY SEGÍTSÉGET KÉR?

Vegye fel velünk a kapcsolatot és levelére rövid időn belül, érdemben válaszolunk!

*