Úgy gondolod, hogy mindent megtettél az ingatlanod eladása érdekében, mégsem érkeznek vevőjelöltek, a várakozásaidhoz képest elmarad az érdeklődés mértéke. És így telnek el a hetek, vagy akár hónapok. Nézzük, mi lehet az oka annak, ha nem akar sikerülni az értékesítés.

Rossz fotókat használsz

Ahogyan korábbi posztunkban már feszegettük, nagyon fontos, hogy megfelelő minőségű fényképeket készíts és tölts fel a hirdetésedhez. Legyen éles, legyen fényes, mutasson egy hívogató, otthonos környezetet. A legfontosabb a nyitókép, ezért semmiképp sem egy fürdőszobát vagy WC-t tegyél ki elsőként.

Nem is teszel ki fényképet

Akármilyen dinamikus most a piac, azért nem kel el minden ingatlan olyan könnyen, hogy még fényképet se kelljen feltölteni a hirdetésekbe. Gondolj bele, hogy mindenki nagyon elfoglalt, és szeretne biztosra menni. Ha nincs fénykép a hirdetéshez, akármilyen jók is a paraméterek, nem fognak a vevőjelöltek egy bizonytalan kimenetelű lakásbejárásra időt szánni.

Hiányzik az alaprajz

A képek nem elegendőek ahhoz, hogy a potenciális vevő érzékelhesse, hogyan helyezkednek el egymáshoz képest a fotókon látható helyiségek. Az alaprajz az egyik legfontosabb információ, ez alapján már lehet tudni, hogy mit is jelent pontosan a másfél szoba, hogy hol található meg a fürdő és a WC a konyhához képest, egybe- vagy különnyilók a szobák. Ma már nagyon sok módja van a profi alaprajzok készítésének, érdemes használnod őket.

Nem megfelelő árat állapítottál meg

Az egyik legfontosabb tényező az ingatlanod ára. Ha tényleg megtettél mindent és mégsem jönnek a vevők, akkor biztosan az lehet a gond, hogy a piaci ár fölé pozicionáltad az ingatlant. A hirdetési portálokon látható árak félrevezethetnek, mert nagyon sok az indokolatlanul túlárazott lakás. Ezeknek a tulajdonosai gyakran nem is igazán akarnak eladni, csak úgy vannak vele, hogy ha valaki mégis megveszi a kiírt árért, akkor beadják a derekukat.

A négyzetméterárból is rizikós kiindulni, mert egy 70 nm-es, de csak kétszobás lakás nem ér 45 millió forintot akkor sem, ha az adott kerületben az átlagos négyzetméterár azt indokolná. Ennek oka, hogy egy ilyen méretű, de háromszobás lakás többet ér, mint egy kétszobás.

A megoldás egy szakértő megkérdezése. Mi is – ahogyan más ingatlanközvetítők is – végzünk ingatlanpiaci értékbecslést egy fix összegért. Megkérheted a hivatalos értékbecslőket is, akik a bankoknak is végeznek becsléseket.

Ha megfelelő hirdetést készítesz az ingatlanodhoz és jó árat állapítasz meg, akkor nem kerülhetsz abba a helyzetbe, hogy hónapokig keresed a vevőt. Ez természetesen attól is függ, hogy milyen területen, kerületben, házban van az ingatlanod, de biztos, hogy van valahol olyan vevő, akinek pont a te ingatlanod kell. Szóval ne add fel és ne kezdj kapkodni! 🙂

Tetszett ez a bejegyzés? Kövess minket közösségi csatornáinkon, hogy biztosan ne maradj le tippjeinkről és szakértői tartalmainkról!

ÍRJ NEKÜNK MOST!

Vedd fel velünk a kapcsolatot és leveledre rövid időn belül, érdemben válaszolunk!

*

12 + 12 =