Sokan még mindig úgy gondolják, hogy az önmagában elég, ha minden helyiséget lefényképeznek a lakásban és feltöltik a hirdetésbe. Pedig a jó minőségű, előnyös fotók jelentősen felgyorsíthatják a folyamatot, mert több érdeklődőt vonzanak, mint a figyelmetlenül, rossz eszközökkel készült képek. Összegyűjtöttünk néhány fontos szempontot, amik közül ha csak az első kettőre figyelünk, máris jobb eredményekre számíthatsz.

1.  Rakj rendet

Nagyon fontos, hogy a képeken tökéletes rend legyen: minden felületről tedd el a kacatokat, kisebb tárgyakat és csak egy-két érdekesebb dísztárgy maradjon szem előtt. Egy rendezett lakás tágasabbnak tűnik és helyet hagy a potenciális vevők képzeletének.

2. Figyelj arra, hogy legyen elég fény

Ha csak úgy ömlik be a lakásodba vagy házadba a fény, akkor könnyű dolgod lesz, de már akkor, ha átlagos mennyiségű napsütés jut be, akkor érdemes felkapcsolnod mindenhol a lámpákat és érdemes vakut használnod. Ha fényképezőgépet használsz, érdemes a vakut a plafon vagy egy fehér fal felé fordítanod, hogy a visszaverődő fény lágyítson az összhatáson. A fény azért is fontos, hogy a képek élesek legyenek.

3. Fényképezz szemmagasságból

Érdemes a természetes magasságot választanod a fotózáskor, mert más esetekben nagyon ferdék lesznek a vonalak és torzul a nézők térézete is: nehezebb eldönteniük, hogy az adott helyiség és a bútorok hogyan arányulnak egymáshoz.

4. Használj állványt

Az élesség a legfontosabb tényező egy fotó esetében. Ha kevés a fény, akkor nehéz valóban éles fotót készíteni. Ekkor kell egy állványt bevetni, de az is megoldás lehet, ha valamivel kitámasztod a telefonodat vagy a fényképezőgépedet és időzítővel vagy bluetooth-os távkapcsolóval exponálsz.

5. Legalább egy kicsit szerkessz

A telefonodon alapként beépített fotóalkalmazáson belül és a számítógépeden a képnézegető programban is nagyon sok dolgot tudsz állítani. A legfontosabbak: expozíció és kontraszt növelése, fények tompítása, árnyékok világosítása. Érdemes arra figyelni, hogy legyenek igazi fehér és igazi fekete tónusok is a képen.

+1: Minden helyiségről készíts képet

  • Két-két nagylátószögű fotó a hálószobákról, konyháról, nappaliról
  • Egy-egy kép a fürdőszobáról, teraszról, garázsról, mosókonyháról stb.

Ha ezeket a tanácsokat megfogadod, sokkal eredményesebb lesz az ingatlanhirdetésed. Nagyon örülnénk, ha megmutatnád, milyen fotókat készítettél, szívesen megnézzük őlet. Küldd őket ide: info@ingatlanpáholy.hu

Tetszett ez a bejegyzés? Kövess minket közösségi csatornáinkon, hogy biztosan ne maradj le tippjeinkről és szakértői tartalmainkról!

KÉRDÉSE LENNE, VAGY SEGÍTSÉGET KÉR?

Vegye fel velünk a kapcsolatot és levelére rövid időn belül, érdemben válaszolunk!

*